Boknyhet!

 

 

Beställs  från

www.carllarsson.se

 

eller hos

elisabeth@kulturtradgarden.se

 

379:- inklusive frakt

Först kom Carl Larssons bok Ett hem som bjöd in läsaren till Lilla Hyttnäs liv och vackra miljöer. Drygt 100 år senare kom en modern fortsättning i En matbok som jag skrev 2018. Genom familjens livfulla brevskatt får vi där följa deras livslånga matresa via platserna de bodde på. Men i breven finns ett sådant överflöd av kakor och godsaker att det räckte till en helt egen bok.

Så nu återvänder vi och dyker rakt ner i sötsakernas värld.

 

EN KAKBOK – kakor, konst och andra godsaker är berättelsen om skaparlust och vardagsglädje. Carl och Karin formade sitt hem tillsammans och nu följer vi parets fortsätta skapande, sida vid sida då deras konstnärliga uttrycksformer gestaltas i konst och kakor. Här är Carls konst målad i olja och akvarell. Karins förevigad i mjöl och smör – två sidor av samma kreativitet och både bilder och kakor lever vidare i minnets och smakernas magi.

 

I tid och rum kan du följa godsakernas väg från Hallsberg till Grez-sur-Loing, från Sundborn till Wimbledon liksom kända och okända bilder av Carl. Det ger ytterligare perspektiv på skapandet. Du kan också ta del av familjens Larssons älskade recept som gått i arv genom generationer och blivit en del familjehistorien. Kakorna bakas som de alltid gjort men de får ofta nya ingredienser när gamla försvinner. Så förs arvet vidare och utvecklas med tiden. Även du som läsare kan bli en länk i kedjan när du bakar och leker med dessa recept.

 

Och medan du väntar vid spisen kan du gå på upptäcktsfärd i bakningens och sötsakernas intressanta kulturhistoria. Kanske finns de snart som goda minnen även i din bakhistoria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURTRÄDGÅRDEN AB